Donateursdag 2004

Op zaterdag 17 juli 2004 was de eerste Stoempersklub Donateursdag. Op het terrein van onze subs-sponsor “Domein de Daalgaard” weden de festiviteiten georganiseerd. Om 14:30 was de aanvang van het programma. Helaas was het erg druk met vakantie verkeer waardoor menigeen wat later aankwan dan gepland. Ondanks dit werkte het weer gelukkig mee, alhoewel er voor het begin van de avond wat buien waren voorspeld.
Na het uitdelen van de prachtige Stoempersklub T-shirts werd het stalen ros bestegen voor een rondrit door de omgeving. Gehuld in de nieuwe t-shirts werd in colonne gereden. De Kempenstoemper en Stoemper Marcel voorop voor de route en Stoemper Oscar en de Steekpenningmeester als bezemwagen. Tijdens de tocht zou er nog naar een geo-cache worden gezocht. De Kempenstoemper had hiervoor zijn GPS meegenomen om de correcte locatie te kunnen vinden.
Al snel moest echter van de geplande route worden afgeweken. Het was niet echt veilig om langs het kleiduif-schietterein te fietsen dus werd snel een alternatief gereden. Helaas betrok de lucht een beetje en moest er nog een kwartiertje worden geschuild voor een klein regenbuitje die groot genoeg was om goed nat te worden.
Hierna kwamen we aan op het park alwaar we de resterende coordinaten voor de geo-cache konden verkrijgen. Met de GPS van de Kempenstoemper voorop werden de benodigde vragen beantwoord en werd de fietstocht voortgezet richting de geo-cache locatie. Helaas benaderden we de geo-cache vanuit de verkeerde richting. Een mais-veld scheidde ons van de cache. Er werd besloten om met een kleine groep de geo-cache te zoeken, de grote groep vertrok richting Daalgaard. Het werd namelijk al wat laat en de monden werden dorstig…
Rond vijf uur werd er teruggekeerd op de Daalgaard en werden de dorstige monden gevuld. Al snel werd door Bazuijnen Partyservice de barbecue in gereedheid gebracht. Het weer dreigde toch een beetje. De barbecue zag er prachtig uit, schitterende salades, vleesspiezen etc. Al snel waren de eerste gerechten klaar en kon eenieder lekker wat eten. Het smaakte geweldig. Ondertussen betrok de lucht een beetje. Een inktzwart gebied trok langzaam richting onze bbq-plaats. De party-tenten die ons nog hadden beschermd tegen de zon, zouden ons nu beschermen tegen de regen.

Helaas was het geen zware bui, maar een helse wolkbreuk met zeer zware windstoten. De partytent moest vereende krachten op zijn plek worden gehouden omdat deze anders zou worden weggeblazen. Gelukkig konden de meesten schuilen in het huisje, maar de bbq was helaas in het water gevallen. Toen de wind iets begon te liggen werden de partytenten snel afgebroken en konden de mannen die buiten stonden ook schuilen in het hutje.

Ook het kampeerterrein had het zwaar te verduren. Diverse tenten liepen een fikse waterschade op zodat kamperen niet meer mogelijk was. Na de ergste regen werd de boel maar opgeruimd. Helaas, hopelijk gaat het volgende keer beter wanneer we voor de herkansing gaan.

Klik op de camera voor de foto's van de Donateursdag. Let op: 3 pagina's!

Klik op het kompas voor de routekaart.

Terug/Back