December 2012

De oliebollentocht in Hattemerbroek heeft de Stoempersklub aan zich voorbij laten gaan dit jaar: door de vele regen in december was de kans dat het een modderballet zou worden groot, zeker als er 1000 man voor je gestart is. De steekpenningmeester heeft de schaatsen weer uit het vet gehaald om wat baantjes op de Scheg te draaien en de Kempenstoemper heeft de mountainbike op Schwalbe SuperMotos gezet en blijft even op de weg net als de andere stoempers.

Net voor het einde van het jaar heeft de Zwarte nog een mooie beklimming op zijn naam gezet: de zuidkant van de Etna. Hieronder het embedded videoverslag van deze prestatie. Het verslag staat hier, inclusief gps-file en videolink naar de youtubepagina van de Zwarte.

Op 18 november is weer de 7 heuvelenloop geweest in Nijmegen en omstreken. De zwarte en de gebakstoemper hebben hieraan deelgenomen. met name voor de gebakstoemper een moment om de teleurstelling over de marathon van New York weg te lopen. Beide mannen mochten gelukkig vooraan starten, resp. vak blauw en geel, net achter de Kiprops van deze wereld, zodat het parcours niet te veel was bevolkt door krabbelaars (met alle respect). Wessel liep een strak schema en kwam uit op 58:38, slechts 7 seconden van zijn pr van 9 jaar geleden, niet slecht dus. En 529ste van een dikke 26000 finishers. Da's bij de beste 2 procent. De zwarte deed het wat kalmer aan, maar wist ook een dik PR te lopen, met 1 uur 9:55. Zo'n beetje 5000 ste. De chi running techniek begint vruchten af te werpen! Dus wie weet volgend jaar ergens rond het uur....

nu weer op de fiets en wellicht binnenkort een sterk verhaal vanaf de Etna..

November 2012

Dat ging dus mooi niet door: de marathon van New York. Wat een pech voor de gebakstoemper ! Aan de ene kant wel te begrijpen natuurlijk maar waarom dan eerst aankondigen dat het gewoon doorgaat ? Niet handig van burgemeester Bloomberg.

Gelukkig voor de gebakstoemper gaat de marathon van New York toch door ondanks de ravage die orkaan Sandy heeft aangericht. Via zijn werkgever had hij de kans om mee te lopen. Hoe hij zich voorbereid heeft lees je hier. De stoempersklub wenst hem veel succes en veel plezier bij "zijn" marathon van New York

Oktober 2012

De kempenstoemper heeft weer meegebiked op de Gulbergen 24h marathon met het bedrijfsteam van HolstCentre, een van de sponsoren van de Stoempersklub.com. De ambiance was weer uitstekend, jammer van die ene stortbui bij de start. Parcours van 8km lag er schitterend bij zodat de kempenstoemper zijn rondjes onder de 20 minuten kon draaien. Dank aan de sponsor voor de ruime teamtent, de Hope-lampjes (erg goed !) en de innerlijke verzorging. Klik op de miniatuur voor de kempenstoemper in HolstCentre-shirt.


September 2012

Het verslag van de rondrit door Kyrgyzygstan is binnen. Heel veel mooie foto's van de Vegistoemper in een adembenemend landschap. Lees vooral ook het verslag voor hints en tips van hem en wat onder een Kyrgyzygstans wasbordje wordt verstaan. Ook zijn er links naar Garmin tracks toegevoegd. Ga hier naar de verslag-pagina.

Klik op de onderstaande miniaturen voor een vergroting van de Tiroolse regentocht van de Kempenstoemper, ook bekend als de Arlberggiro 2012. Het shirt is een origineel van de eerste Arlberggiro in 2011. Foto's zijn genomen op de finish en de Silvretta Hochalpenstrasse (31 haarspeldbochten).


En hier zijn dan de foto's van de Hunebedstoemper op zijn GrootVerzet-tegen-kanker-tocht op de ongenaakbare Ventoux. Klik op de thumbnail voor een vergroting. Op een foto stoempt de Hunebedstoemper in het zonnetje maar echt lekker was het niet zo te zien aan de laagjes kleding...


Het verslag van de barre tocht op en rond de Ventoux door de Hunebedstoemper voor KWF is binnen. Zo zie je maar weer dat met het weer niet te spotten valt in de bergen.

Wat een pech voor de Hunebedstoemper: op 1 september aan de start voor KWF sponsortocht staat er een Mistral met windkracht 8 op de Ventoux. Ook de temperatuur werkte niet mee, beneden de 10 graden. Gevoelstemperatuur hogerop bij het Chalet Reynard ver beneden het vriespunt... De gendarmerie heeft zelfs de beklimming naar de top vanaf het chalet Reynard verboden want de dag ervoor was er al een motor van de weg gewaaid. Er is gestoempt, binnenkort eenverslag van deze tocht vol ontberingen.

Augustus 2012

De vegistoemper is weer terug uit Kyrgyzstan. Hieronder een foto van het Stoempersklub-tenue voor authentieke Kyrgyzstanse hutjes. Binnenkort in zijn verslag zal de Vegistoemper zijn omzwervingen door Kyrgyzstan (oftewel Kirgizie) terugkomen op deze tenten. Hou de website in de gaten dus.

Wordt het 29 inch, 650B of blijft de consument de 26inch wielmaat trouw ? In het commerciele geweld rond de wielmaten gaat de stoempersklub.com een nieuwe trend zetten: de RETURN of de 27 inch maat. De kempenstoemper heeft twee rollende exemplaren ergens in Limburg op de kop getikt voor een paar tientjes samen met de restanten van een klassieker. Een zo goed als originele Raleigh Grand Prix uit 1981 met 10 versnellingen (2 x 5 dus). Lees hier het volledige verhaal.


Op 1 september gaat de Hunebedstoemper de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Sponsor de Hunebedstoemper in zijn tocht om deze berg van alle zijden (Sault, Bedoin en Maulacene) te beklimmen. Volg deze link om het goede doel te sponsoren!

In juli was het stil op de website van de Stoempersklub.com want de webmaster was op vakantie. Nu die weer terug is gelijk maar een paar links naar verslagen: La Marmotte van 7 juli, de Arlberg-Giro van 29 juli en de regels van het gesoigneerd stoempen: the rules.

Juli 2012

De steekpenningmeester en de Kempenstoemper reizen bijna af naar l'Alpe d'Huez om de Marmotte te rijden op 7 juli. Verslag volgt dan in augustus vanwege geplande vakantie na de cyclo. Juli sluiten we daarom af met onderstaand grappig statement, gespot op het asfalt.

Juni 2012

Uiteindelijk is niet de Omloop Math Salden gereden op zondag, maar het top-10 rondje door Limburg op zaterdag 23 juni ivm weersvoorspellingen (zondag: regendag). Achteraf een hele goede keuze van de Hunebedstoemper en de Kempenstoemper, helaas kon de Zwarte niet mee op zaterdag :-(. Het top-10 rondje staat o.a. op gps-tracks.nl en gaat over de volgende hellingen:
Brakkeberg
Cauberg (af, beneden even omdraaien)
Keutenberg
Schilberg
Loorberg (vanuit Teuven)
Camerig
Vaalserberg (vanuit Belgie)
Gulpenberg
Kruisberg
Eyserbosweg
Hulsberg
Vrakelberg
Dode man
Snijdersberg of Slingerberg (zelf kiezen)
Lengte route is 125km, startplaats Geulle vlakbij A2, aantal hoogtemeters bijna 2000.

Het lijkt erop dat de Stoempersklub zondag 24 juni de Omloop Mat Salden gaat rijden vanuit Limbricht door de Limburgse heuvels. Er zijn al 3 aanmeldingen voor de 150km, binnenkort een verslag.

De multi-ventielkop van de oude Gazelle fietspomp van de Kempenstoemper was na jaren gebruik zo ver uitgesleten dat er een vervanger moest worden gezocht. Bij de lokale fietsenmaker werd een Beto-pomp met manometer aangeschaft die tot 8 bar zou kunnen. Nou mooi niet dus. Klik hier voor een afbeelding van de pomp die je NIET moet kopen voor racefietsbanden

Eind juli gaat de vegistoemper in KirgiziŽ rondstoempen op de mtb (bij gebrek aan asfalt). Op de achterkant van de maand juni van de Novib kalender staat echter een schrikbeeld voor een vegetariŽr mbt eten in Kirgizie. Hopelijk is de vegistoemper niet de oudste man in het gezelschap... Klik op de foto voor een scan van de kalender met de uitleg van de gebruikelijke voedsel rituelen in Kirgizie.

De steekpenningmeester heeft weer een bijzonder onderkomen op de L'Alpe d'Huez geregeld. Het chalet dat de kempenstoemper en de steekpenningmeester gehuurd hebben als uitvalsbasis voor de Marmotte en de Grimpee d'Alpe blijkt van de Nederlandse pastoor Reuten te zijn geweest die de kerkklokken luidde als er een Nederlander won op L'Alpe d'Huez. lees hier het verhaal.

Naast wandelen in het Zwarte Woud bij Oberkirch (D), heeft de Zwarte van Noord-Nijmegen daar onlangs ook nog twee fietstochten gemaakt. Op de verslagpagina een korte beschrijving van zijn toertochten tesamen met een gpstrack. Een mooie toeristische webiste met meer toertochten rond Oberkirch vind u hier.

De steekpenningmeester heeft Tweede Pinksterdag zijn 30ste elfstedentocht gefietst: hulde voor de jubilaris !! Nette tijd ook nog 7h20 over de 200km langs 11 friesche steden. Geen verslag dit keer. Wel heeft de Kempenstoemper wat nieuws: Roval-wielen van Specialized voor zijn 26er mountainbike. Helaas niet genoeg budget om de Control Trails SL te kopen (1500 euro) maar voor iets minder een mooi setje normale Control Trails gekocht bij Moniques Bikeshop. Mmoi stijf wielsetje. Gelijk een nieuw recordrondje op Aquabest gezet: 9"30. Voorlopig goedgekeurd. Klik op de thumbnails voor een vergroting.

Mei 2012

De Twan Poels Classic is door 4 stoempers in de herhaling op moederdag gereden. Gelukkig was de Konditorei op de markt in Kalkar gewoon geopend. De taart daar was weer goed. Bij de Zwarte van Oosterhout (Nijmegen-Noord tegenwoordig red.) was het depart. De Vegistoemper en de steekpenningmeester hebben de route gelogd en tussen de Garmins zat een opmerkelijk groot verschil in hoogtemeters: 1087 om 894 gewonnen meters. Afgezien van een afloper van de Kempenstoemper en een fysiek aflopende Zwarte (geen Holleweg voor hem in Beek) een prima training.

Op 6 mei heeft de Hunebedstoemper de Woldbergtoer vanuit Ruinen gereden. Lees hier wat hij ervan vond.

En hier is de link naar het fotoverslag van de Kempenstoemper over zijn mountainbikekamp in Pottenstein, Duitsland (Beieren).

Dit jaar geen officiele Twan Poels Classic voor de stoempersklub.com, maar op 13 mei gaan ze op de gps in de herhaling.

Na een weekje in Pottenstein (D) te hebben gemountainbiked bij 25-30 graden Celsius, was het weer afzien voor de Kempenstoemper in NL met 9 graden. Brrr. De mountainbikeroute tussen Pottenstein en Pegnitz is goedgekeurd door de Kempenstoemper, route 3 bij Heiligenstadt was wat minder qua techniek en fun. Hier is alvast de link naar het gdb-bestand met de gereden routes. Binnenkort ook een paar foto's.

April 2012

De fotograaf van ETT-Twello heeft de foto's van de Veluwse Heuvelentocht online gezet waarvoor onze dank. Hier is de link naar de foto's van de 4 stoempers die deelgenomen hebben aan de VHT 2012.

Afgelopen dinsdag een mooi portret van Johan van der Velde op omroep MAX. Hier is link naar de uitzending. De stoempersklub.com vindt Johan een held vanwege zijn beroemde Gavia-beklimming in de sneeuw. In de beginjaren van de stoempersklub sierde deze foto de startpagina van onze website en omdat het zo'n mooie foto is, nog maar eens een keer erop gezet.

De Veluwse Heuvelentocht zit er weer op ! Lees hier het verslag. De route was weer hetzelfde als vorige edities, dit is de link naar de GPS-track.

Heeft u een QR code gescand die uitgedeeld is bij de toertocht van ETT Twello: welkom op onze site!! We streven ernaar om zo snel mogelijk een verslag met foto's en GPS-track op de website te zetten als we deelgenomen hebben aan een toertocht, dus kom snel terug op onze site. Tot ziens.

Toch nog een paar foto's opgedoken van de Veluwse Heuvelentocht van 2011. Klik op de miniatuur voor een vergroting

De steekpenningmeester heeft er al een trainingskamp opzitten. Lekker op Gran Canaria, steekt de rest weer mooi af met errug witte benen tijdens de eerste gezamenlijke toertocht in Twello op Paaszaterdag, 7 april a.s.. Op de verslagpagina vind u het aantal gescoorde Adelaarspunten en foto's van de trainingsstage op Gran Canaria of klik hier om meteen ernaar toe te gaan (het verslag dus, niet Gran Canaria :-))

Afgelopen week is de Kempenstoemper met een huurauto weggeweest voor het HolstCentre (een van onze sponsoren). De huurauto had een geinig kenteken, klik op de thumbnail voor een vergroting.

Maart 2012

24 en 25 maart 2012 gaan in de boeken als korte-broeken-dagen. En passant heeft de Kempenstoemper op de Snippendaalseweg vanuit Rheden een richttijd voor seizoen 2012 gezet: 4min 35sec (gemeten van wildrooster tot wildrooster). Wie volgt ?

Afgelopen weekend 17/18 maart was het net geen "korte-broeken-dag", een analogie aan het fenomeen van rokjesdag voor vrouwen bekend geworden door schrijver Martin Bril, maar dan voor wielerliefhebbers. Waarschijnlijk is het a.s. weekend 24/25 maart wel zover. Maar ja, wat voor de dames geldt, geldt ook voor de wielrenner: als je "korte-broeken-dag" niet goed timed dan fiets je voor joker met je te witte benen....

"Wielklevers en treintjes in een nieuw perspectief" is de titel van het artikel in de Cursor over het inderzoek van prof. dr. ir. Bert Blocken over het effect van twee wielrenners die achter elkaar fietsen. Blijkt dat degene die voorop fietst voordeel heeft van de wielklever achter hem: tot wel 2.5 % !! Moet je wel 54 km/h fietsen.... In Labyrint van VPRO/NTR is er aandacht aan het onderzoek besteed. Klik hier voor de reportage (MS silverlight nodig om te kijken)

Is dit het einde van de Stoempersklub-derny ? De achterwielvelg van gietaluminium leek onverwoestbaar maar een door vorstschade ontstaan gat in het wegdek gecombineerd met op snelheid (30 + km/h) rijden, was toch teveel... Hier nog een keer het linkje naar het hilarische filmpje over de stoempersklub-derny. RIP.

Februari 2012

Op de zondag voordat de dooi in zou treden heeft de Kempenstoemper nog een demonstratiefilmpje op natuurijs gemaakt met de ijsspijkerbanden. Op Youtube vind je de product review Ice Spiker Pro video.

.

Ook voor produktevaluaties bent u bij de Stoempersklub.com aan het goede adres: hier een aankooprecensie van de Zwarte over zijn nieuwe (zwarte) body geometry Specialized schoenen.

Ice Spiker Pro's konden eindelijk worden gemonteerd en uitgeprobeerd na de sneeuwval van 3 februari. Bij een temperatuur van -15 graden Celsius een rondje bij Aquabest gereden dat niet meer zo vloeibaar is. Mooi foto's gemaakt, kijk maar eens hier. De Ice Spijker hebben mega veel grip in de (aangereden) sneeuw, niks geen wegglijden in de bochten, bijna saai. Op het vennetje konden we helemaal los in de maagdelijke sneeuw. Wel even de druk in de bandjes wat lager, 2 bar of zo, om leuk bochtjes te draaien op het ijs.

Januari 2012

Nog net in januari een berichtje van de Zwarte en de gebakstoemper over de leemkuilcross: een pittig tochtje zo te lezen. Met foto's bij het verslag !! Volgende keer op de fiets ??

Er is nu ook een link beschikbaar voor de route van de Zwarte naar bijna 5000m hoogte in Argentinie. Klik hier voor de bikemapkaart met hoogteprofiel.

De maand december 2011 was een maand met veel regen en weinig inspiratie van de stoempersklub.com voor wat fiets gerelateerde berichten op de website. In januari beginnen we dit jaar beter met direkt al twee items: een ritverslag van de oliebollentocht in Hattemerbroek (ja, hij ging door dit jaar want geen sneeuw en ijs) en een bericht uit Argentinie van de "echte" adelaar van de stoempersklub.com.

Als je nog eens terug wil kijken naar het seizoen 2011 dan is dit de link naar de berichtenpagina 2011 De link naar de verslagen van vorig jaar staat op de verslagenpagina.


Namens de enige echte Stoempersklub.com een gelukkig en sportief 2012 toegewenst.