Februari 2014

Als je je verveelt en je hebt een soldeerbout en een paar LEDjes dan kan je dit maken:

December 2103

Na een paar maanden radiostilte hier weer nieuws van de Stoempersklub.com. De gebakstoemper uit rayon Nijmegen heeft "zijn" marathon van New York gelopen. Een fantastische ervaring. Het verslag vind je op de verslagenpagina of klik hier.

Een filmpje voor inspiratie vind je hier. Even door de reclame heenbijten...

Augustus

Al eerder gespot dan het blad Fiets door de Hunebedstoemper: het bordspel Linkeballen. Bij 500 intekeningen wordt het spel door Hulstgames in produktie genomen. Voor in de zak van de Sint of onder de kerstboom ? Prijs voor het basisspel is 44 euri's.

Carbon voor fietsframes is zo 2012. Het nieuwe materiaal voor frames in 2013 is bamboe. Binnenkort te koop bij Wehkamp. Hieronder alvast een sneak preview van de blackstar. Ook in herenmodel verkrijgbaar.

De M3 montafon mountainbike event is niet zo goed afgelopen voor de Kempenstoemper: na een valpartij op km 20 in een bak grind kon hij naar het ziekenhuis in Bludenz voor hechtingen. Evenement was verder OK qua organisatie, ook de EHBO dus...

De steekpenningmeester maakt bij het schaatsen van zijn rondjes gebruik van Mylaps om zijn tijden bij te houden. In zuid-limburg, op de diverse klimmetjes, kan je de transponder ook inzetten. Hier een ervaringsverslag van de steekpenningmeester en tips en trucs voor de aanmelding bij mylaps.

Juni

Op 15 juni heeft de Kempenstoemper de 6 uurs marathon invidueel van het Lakebike-evenement gereden. Net buiten de top 10 gefinished (13de) maar een goede generale voor de Montafon Mountainbike Marathon want 144 km gebiked. Dat de stoempersklubkleding fotogeniek is blijkt weer uit het feit dat de Kempenstoemper in aktie op de startpagina van Mike Janssen fotografie te vinden was, klik op het plaatje hieronder en dan op Lakebike.

Oude tijden herleven want de Kempenstoemper heeft weer op een Santos door het bos gestoempt. Een 29er zelfs. Lees op de techniekpagina of de Kempenstoemper ook zo enthousiast is als de fietsbladen over de 29ers.

Toch nog een fotootje opgedoken van de steekpenningmeester in de bekende stoempersklubkleding van zijn 31ste fietselfstedentocht.

Het top10 rondje door Limburg is op 1 juni in een top9 rondje veranderd door de Zwarte van Oosterhout en de Kempenstoemper. Met uitzondering van de Vaalserberg zijn de 9 pittigste klimmetjes van Limburg weer opgestoempt. In totaal een kleine 120 km door het mooie landschap met een tussenstop in de Bernardushoeve tussen de Eyserbosweg en de Hulsberg in Simpelveld.

Mei

Op de tweede Pinksterdag heeft de steekpenningmeester zijn 31ste (!) Friesche Elfstedentocht op de fiets afgelegd, waarvan akte. Dit jaar een droge editie itt tot die van vorig jaar. Geen foto's geen verslag nog, misschien later.

Ter voorbereiding van de M3 Montafon Mountainbike Marathon in Schruns (Oostenrijk) gaat de Kempenstoemper de 6-uurs individuele Lakebike rijden. Evenement vindt plaats op 15 en 16 juni. Er is namelijk ook een 24uurs variant, dit is echter een beetje teveel voorbereiding...

Lekker mountainbiken in de Provence verte vlakbij de wijngaard Chateau Miraval van Brad Pitt en Angelina Jolie, dat is wat de Kempenstoemper de eerste week van de voorjaarsvakantie heeft gedaan. Een stafkaart is onmisbaar want geen vaste routes. Voor de liefhebber: klik op de onderstaande thumbnail voor 3 bikelusjes vanuit Correns. Lus 1 is het leukste met de klok mee, nummer 3 is alleen te doen tegen de klok in. Lusje 2 komt langs Domaine des Aspras waar je bij een leuke Vlaamse dame biologische wijn kunt proeven (route met de klok mee en in Montfort weg langs rivier de l'Argens volgen.

April

De gebakstoemper heeft een paar weken geleden de Rotterdamse marathon gelopen in een mooie tijd. Klik op de thumbnail voor een grafische weergave van zijn marathon van Rotterdam. Fokke en Sukke hebben nog een goeie tip voor een nieuw doel.

Het lijkt erop dat de Kempenstoemper zijn Specialized Roval control voorwiel toch tubeless heeft gekregen na het eerste debacle in februari. Hoe hij dat gedaan heeft leest u in de technieksectie Nu het achterwiel nog...

De kop is van het wegseizoen af voor de Stoempersklub. Zondag is, na een mistige start, onder een prettig zonnetje 115 km rond Holten weggetrapt. Uiteraard over de toeristenweg. Volgens de Garmin van de steekpenningmeester werd er in totaal ruim 700hm overwonnen met een gemiddelde van bijna 30 km/uur. Lijkt er op dat de stoempers goed de winter zijn uit gekomen. Lees hier het verslag inclusief beoordeling

Maart 2013

Eind maart en het wil maar geen lente worden. De stoempersklub.com laat dit jaar verstek gaan op de Veluwse Heuvelentocht van de ETT Twello en gaat dit keer naar Holten voor de Holterbergtoer op 7 april over een dikke 100 kilometer. Eens kijken wie er een extra laagje erbij heeft... De gast hieronder is zeker de winter goed doorgekomen. Huiskamervraag: wie is het ?

Een mooie fotoreportage van Milaan - San Remo 2013 is te vinden op cyclingtips uiteraard met heroische plaatjes van renners door de sneeuw. Het was weer net "Johan van der Velde op de Gavia"... De Kempenstoemper heeft getimed op de Cipressa en de Poggio. De kop van de wedstrijd denderde over deze hellinkjes in 10:45 en 7:20 respectievelijk. Na een warming-up kwam de Kempenstoemper niet verder dan 8:20 op de Tacx (binnen dus)... Klik op de thumbnail voor een vergroting van de Tacx-analyzer.

Vanavond, 15 maart, om 21:35 op Nederland 3 (of is het NPO3) een docu van Wilfried de Jong over La Primavera, de eerste voorjaarsklassieker. Wilfried kennende zal dit wel weer een mooi stukje wielerjournalistiek worden. Ben benieuwd of hij de La Primavera van Botticelli nog noemt. Kijken dus. Anders naar uitzending gemist.

Wat te denken van een Guru ? Het is geen moderne spelling van goeroe maar een fietsmerk. Ze maken erg mooie fietsen, check het crankstel van onderstaande Guru Photon eens ! Je moet misschien wel een succesvolle goeroe zijn om er op te fietsen. Gewicht totale fiets 4,5kg. Framesetje vanaf 4000 dollar...

Het plan van de stoempersklub.com-webmaster was om een poll te houden wanneer Michael B. met zijn dopingbekentenis zou komen. Dat hoeft dus niet meer (ook de chinese gokmaffia is ingeseind). Hieronder maar even een fotootje van de oudste zoon van de Hunebedstoemper die Michael om advies vraagt. LOL

Anderhalve week geleden reed je in de Kempen nog in de sneeuw. Vandaag 5 maart staat genoteerd als "korte-broeken-dag" voor de fietsers onder ons, in analogie aan het fenomeen rokjesdag voor vrouwen. Temperatuur in Eindhoven zo'n 17 graden Celsius....

Alweer een "literair" item: de ex-topvoetballer Andy van de Meijde heeft een boekje open gedaan over zijn gedrag tijdens zijn aktieve loopbaan. "Geen genade" heet het boek, geschreven door Thijs Slegers. Heel anders dan ex-coureur Tyler Hamilton in ieder geval. Nadat de Kempenstoemper zich door alle egoisme, avontuurtjes, drank- en drugsmisbruik had gelezen, las hij nog twee aardige opmerkingen van Andy: "Zelf ben ik een slecht voorbeeld, maar ik geef dat tenminste toe." En twee zinnen verder:"Ik ben als geen ander in staat valkuilen te herkennen en kinderen te behoeden voor verkeerde beslissingen". Daarom vindt hij zichzelf geschikt als jeugdtrainer. Grappig.
Kopen ? Mwah, probeer het te lenen....

februari 2013

Bij het opruimen van tijdschriften kwam de Kempenstoemper onderstaande flyer tegen. Met onze stoempersklub-held Johan van der Velde samen fietsen langs de costa blanca, is dat wat ? Klik op de advertentie voor de website, of hier.

Na een keer probleemloos gebiked te hebben, had de kempenstoemper toch problemen afgelopen zondag in een besneeuwd Brabant met zijn tubeless Xking. Hier vind u de update.

In het maandblad fiets stond in januari een lovend artikel over de Strava-app voor smartphone. De Kempenstoemper heeft deze app op zijn Samsung Galaxy S3 mini gedownload en getest maar hij werd niet enthousiast van de app. Een tochtje op de weg bij helder weer wordt al niet goed gevolgd/gelogd. In het bos is het ook om te huilen: op het blauwe rondje in Nuenen zijn er ongeveer 8 punten gelogd en daartussen worden dan rechte lijnen getrokken. En dat zitten er nog niet eens blaadjes aan de bomen.... De i-skitracker werkt wel op de Samsung en dat skien gaat toch ook niet langzaam. Geen "like" voor Strava.

Ondanks dat het nog geen voorjaarsweer wil worden, heeft de kempenstoemper zijn continental xkings al tubeless op zijn rovalwielen geslingerd. Hoe hij dat gedaan heeft lees je hier.

Januari 2013

Hieronder een plaatje van de bezoekersaantallen die al een jaar of 4 worden bijgehouden door de gratis counter www.statcounter.com. De teller in de linkerkolom is ook van statcounter en het mooie is: het is gratis! De bezoekersaantalen zijn wel een beetje teruggelopen. Topjaar was 2009 met 6000 pageviews, in 2012 is dat teruggelopen naar 3000. Met elke maand wat interesante en/of grappige berichten die met fietsen te maken hebben, hopen we weer veel terugkerende bezoekers te krijgen.

Is hier een markt voor ? Je zou zeggen dat het wel iets is voor Leontien van Moorsel bij een ploegpresentatie. Jammer dat ze met haar AA drink-ploeg gestopt is. Klik op de thumbnail voor een vergroting.

Vanwege de slechte weers- en terreinomstandigheden heeft de Kempenstoemper een boek gelezen: de Wielermaffia mmv Tyler Hamilton. Het boek leest erg gemakkelijk en het is verbazingwekkend hoe makkelijk het hele dopinggebeuren geregeld werd, of is ? Vraag is of doping uit de wielersport gehouden kan worden. In ieder geval voel je je als amateur die op water-en-brood rijdt ineens een stuk beter...

December 2012

Net voor het einde van het jaar heeft de Zwarte nog een mooie beklimming op zijn naam gezet: de zuidkant van de Etna. Hieronder het embedded videoverslag van deze prestatie. Het verslag staat hier, inclusief gps-file en videolink naar de youtubepagina van de Zwarte.

Als je nog eens terug wil kijken naar het seizoen 2012 dan is dit de link naar de berichtenpagina 2012 De link naar de verslagen van vorig jaar staat op de verslagenpagina.


Namens de enige echte Stoempersklub.com een gelukkig en sportief 2013 toegewenst.