Stoempersnieuws

Na de tegenvallende Marmotte van dit jaar zijn de Stoempers druk in de weer met de voorbereiding voor de Claude Criquelion die dit jaar op 31 augustus wordt verreden. Deze cyclo sportieve tocht die ieder jaar weer vertrekt uit La Roche en Ardenne zal voor menigeen een pleister op de wonde zijn. Tijdens deze tocht worden diverse cols, cotes en mures bedwongen, waaronder de befaamde Col de Haussire, Cote de Beffe en Mur de la Velomediane. Door de tocht van 174 km binnen 6 uur en 15 minuten te volbrengen wordt een "gouden everzwijn" gewonnen! Valt de prestatie binnen de 7 uur en 30 minuten dan moet helaas worden volstaan met een zilveren everzwijn. Een finish binnen de 9 uur en 30 minuten levert een bronzen everzwijn. Iedere stoemper zal voor zijn eigen kleur zwijntje gaan, maar we hopen natuurlijk op een "gouden" regen aan medailles. Voor meer info bezoek www.velomediane.com.  

Afgelopen week is ook de teamkleding eindelijk compleet geraakt. De broeken met Italiaanse snit zijn door onze Belgische leverancier bedrukt en verzonden. De eerste testritten met deze broeken zijn zeer succesvol verlopen, menige stoemper was wildenthousiast.  

Onze sub-sponsor "Domein de Daalgaard" heeft op zaterdag 29 september weer open huis. Tijdens de landelijke wijngaardeniersdag is het domein in St. Agatha weer open voor bezoek. Er wordt dan uitgelegd hoe wijn wordt gemaakt en wat er zoal bij het proces kunt kijken. U kunt met eigen ogen aanschouwen hoe een druif tot wijn wordt verwerkt. Een wijntje proeven behoort natuulijk tot de mogelijkheden. Noteer deze dag dus alvast in de agenda. Natuurlijk zullen de meeste Stoempers die dag ook aanwezig zijn.  

Ook de site (www.stoempersklub.com) is weer voorzien van de nodige vulling. De foto's van de Marmotte 2002 zijn gescand en geplaatst. Bezoek de site en bekijk de prachtige shots van bijvoorbeeld de Izoard!