100 Jaar Tour de France

Op zaterdag 5 juli gaat in Parijs alweer de 100e Tour de France van start. Huizenhoog favoriet is natuurlijk Lance Armstrong. Hij wist voorgaande jaren op overtuigende wijze te winnen. Natuurlijk hopen we dit jaar dat het een spannende competitie wordt en we verwachten veel tegenstand uit de italiaans hoek. Helaas zal de wereldkampioen Mario Cippolini niet de vele massasprints kunnen bijwonen aangezien zijn team door de directie van deelname is uitgesloten (schande natuurlijk). Desalniettemin zal het zeker een spektakel worden, maar of het nu de werelds zwaarste koers is met het sterkste deelnemersveld daar zetten wij onze vraagtekens bij.

Ook zullen er weer bij veel bedrijven de tourpools worden opgezet door de wielerfanaten. Over het algemeen gaan zij dan ook zelf met de prijzen strijken doordat ze net de "geheime" tip van dat jaar hebben. Om de niet-kenner toch een kans te geven heeft onze Stoemper Marcel een aantal van zijn tips opgeschreven. We hopen dat aan de hand van deze tips (en natuurlijk eigen inzicht) u een goed figuur maakt bij de tourpool en wellicht de prijzen pakt. Op onze website www.stoempersklub.com kunt u de lijst met "tourtips" vinden.

De voorbereidingen voor najaarscyclo's zoals de Claude Criquelion en Diekirch-Valkenswaard verlopen weer voorspoedig. Zo stonden er aan bij de Jan Janssen Classic in Wageningen maar liefst 5 stoempers aan de start. De euregiotocht in Malden was tevens een groot succes. Een prachtig parcours met prima weer. De verslagen zijn natuurlijk weer voorzien van de nodige foto's van de spy-cam en kun je bekijken op de website.

Vanwege het grote succes is de actie met Stoempersklub CD : Stoempuh! verlengd. Op deze CD staat naast ons klublied (Trappe, trappe van de Raggende Manne) een bloemlezing van bekende, maar ook onbekende wielerliederen. Tegen kostprijs van slechts 5 euro (incl. verzendkosten) is deze CD voor iedereen te bestellen (donateurs krijgen deze CD natuurlijk gratis!). Via de website kunt u uw gegevens en bestelling doorgeven.