Stoempersnieuws (14)

Met een mooie nazomer nemen we met weemoed afscheid van de zomer van 2005. De herfst heeft nu dan toch echt zijn intrede gedaan in Nederland. De Stoempers gaan zich dan vanaf heden serieus ook voorbereiden op het winterseizoen. In deze winter zal de ATB dan ook weer flink worden benut, alhoewel sommigen een veldfiets prefereren...

Op 15 oktober is door de Kempenstoemper en de Steekpenningmeester een ATB clinic op het Heerder strand gevolgd. Gedurende deze dag hebben beide heren hun techniek weer bijgeschaafd. De Steekpenningmeester heeft een zelfs voor deze winter een nieuw wapen in de strijd gegooid: een echte veldfiets in plaats van de vertrouwde ATB. Hiermee hoopt hij de slag met de anderen in zijn voordeel te kunnen beslissen. Helaas voor hem vereist zo'n veldfiets een iets andere techniek dan hij nu gewend is, dus het zal geen appeltje-eitje worden. Houdt in ieder geval onze verslagen pagina in de gaten om hierover het laatste nieuws te vernemen. Medio oktober/november zal de agenda hopelijk zijn aangevuld zodat eenieder weer weet waar de Stoempers zullen gaan aantreden.

Wanneer we terugblikken over het afgelopen seizoen kunnen we de verreden klassieker Tiel-Driel-Tiel toch als één van de hoogtepunten opmerken. De bijna volledige stoempersklub stond aan het vertrek, waarbij de door een blessure gevelde Stoemper Oscar de volgauto reed. In een prachtige rit door de Betuwe werd in een parcoursrecord deze ronde volbracht. Op de website kun je natuurlijk het volledige verslag met foto's en routekaartjes nakijken.

Een ander hoogtepunt is natuurlijk de gouden tijd van de Kempenstoemper op de Marmotte. Dit mag hij toch maar mooi weer op zijn palmares bijschijven. Helaas hebben we dit jaar wel afscheid moeten nemen van het zadeltasje van de Kennemerstoemper. Het trieste relaas hierachter (met de Mont Ventoux in de hoofdrol!) kun je nalezen tussen de verslagen.

Voor degenen degenen die volgend jaar een nieuw karretje willen gaan aanschaffen heeft de sectie techniek ook maar eens opgeschreven hoe je jezelf op de juiste positie op de racefiets zet. Met een meetlat en wat rekenwerk kun je zo effectiever de wielersport gaan beoefenen.

Bezoek ook eens de culinaire sectie van onze website