Het verhaal van de Raleigh Grand Prix uit 1981

Net voor de zomervakantie 2012 heeft de cardanas-aandrijving van de Beixo van de Kempenstoemper het definitief begeven: tanden volledig afgebroken aan de trapaszijde van de cardanasunit. Balen !! Wat te doen ? Ik had nog een setje tandwielen liggen (gekregen van Beixo nadat in de winter al was geconstateerd dat eea beschadigd was), dat moest nu maar gemonteerd worden. Ik zag er een beetje tegen en terecht want de sluitmoer van een van de tandwielen zit muurvast, ook na kruipolie-behandeling. Beixo is overgestapt op een ander systeem met oliebadsmering ipv vetsmering en kan me niet (meer) helpen want leverancier van oude cardanas is failliet. De trapas ligt dus op de werkbank te wachten op een oplossing, ideeen zijn welkom.

Ondertussen had ik na de vakantie wel een fiets nodig, want alles in Eindhoven met de auto doen is niet grappig. Koop ik een fixie/single speed dan ? Erg hip, maar niet handig. Een nieuwe stadsfiets met naafdynamo, rollerbrakes, 8 versn-naaf, etc. Veel te diefstalgevoelig hier in Eindhoven. En mogelijk kan de Beixo opgelapt worden. Uiteindelijk om nostalgische redenen Marktplaats.nl afgespeurd naar een Raleigh (was nl eerste racefiets in '82) en een chique exemplaar gevonden in Limburg. Bij inspektie bleek de "in goede staat verkerende" herenfiets toch niet in zo'n goede staat: speling op het voorwiel, een spaaknippel gebroken, dus slag in achterwiel, lak behoorlijk beschadigd, ketting veel te lang. Maar ik zag toch mogelijkheden want kettingbladen en pignon waren goed en geen speling op trapas. Ook was de fiets nog in originele staat (Huret derailleur zat er nog op), gewoon leuk hobby project dus. Even afdingen en voor een paar tientjes meegenomen.

Eerst het voorwiel aangepakt: bij openen lager bleken asconussen flink beschadigd. Gelukkig had lokale FM zelfde conussen liggen. Voor 5 euro en een beetje vet weer in orde. De ketting was veel te lang, paste niet goed over bladen, maar lokale FM had uiteraard geen 5V ketting meer. Via internet een 5V/6V exemplaar voor 6,5 euro gevonden (excl verzendkosten van bijna 6 euro) en gemonteerd met oude kettingpons. Lang leve alle gereedschap bewaren. Ook had ik nog spaaknippels liggen van mijn oude Raleigh uit 82 want daar klapten wel eens spaken uit. De gebroken spaaknippel eruit gewipt en de originle spaak weer teruggestoken en wiel gerecht, kosten 0 euro.

De lakbeschadigingen zijn aangepakt met een lakstift van Opel, kleur champagne nr. 489, van 1995-2003. Volgens internet kwam deze kleur het best in de buurt. Het is best een aparte kleur met zilver en goud metallic. Het lakstiftje moet je tijdens het bijtippen goed schudden want de goudkleurige deeltjes zakken sneller uit waardoor de lak te zilverachtig wordt. Kosten 8,95 excl vezendkosten van 2,95. Vervolgens nog een bel erop, verlichting (met dymano) gefixed, een nieuw stuurlintje erop (had ik nog liggen) en voila, een klassieke tourfiets. Kosten voor oplappen 30 euro tot nu toe. Denk dat er ook wel nieuwe banden tzt nodig zijn want rubber is aardig droog.

Via internet heb ik dmv het framenummer het fabricagejaar en fabriek getraceerd: het is een Raleigh uit 1981 uit de Nottingham fabriek. Net iets ouder dan mijn eerste Raleigh dus: leuk ! Wordt vervolgd ?