Introductie Geocaching

Zaterdag 20 maart, de eerste dag van de lente en het komt met bakken naar beneden. Besloten om maar geen lentegroentocht op zondag te gaan fietsen, zou waarschijnlijk lentebaggerbruintocht worden. en met die mooie nieuwe spulletjes..., zonde ! Wat te doen ? Ik had al eens iets gehoord over geocaching. Huh ??? Wat is dat ?! Let op:

Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos, met daarin een aantal min of meer begerenswaardige voorwerpen en met in ieder geval een logboek en soms ook een wegwerpcamera erin.

Met zijn hand-GPS (al voor honderd Euro verkrijgbaar) bepaalt hij de precieze co÷rdinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die co÷rdinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vinden ze hem, dan mogen ze er een voorwerp uitpakken, maar ze moeten er ook weer ÚÚn bij doen. Zo verandert de inhoud van de cache voortdurend. Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

Kijk op www.geocaching.nl om caches bij jou in de buurt te vinden en meer te leren over Geocaching in het algemeen.

Mijn eerste geocachetocht: De Eindhoven-triangle. Dat leek niet al te moeilijk, maar 1 ster. De 3 geocache-plaatsen in de GPS geladen en op zondagmiddag, net voor de hagelbuien uit, biken en zoeken. Op de eerste geocache-plaats helaas niets kunnen vinden. Wist ook niet wat aan te treffen, normaal gesproken zijn mountainbike- en racetoertochten netjes uitgepijld. Helaas hier geen pijlen. Bij de tweede was er net een gezelschap geocachers ter plekke. Met hun hulp was het verder niet moeilijk. Bij de derde weer hulp nodig gehad van anderen en wat bleek: je moet de hint ontcijferen !!! Thuis maar weer internet geraadpleegd en de hint voor de eerste triangle-cacheplaats ontcijferd zodat ook daar "de Kempenstoemper" opgetekend kan worden in het logboek. ( Uiteraard ook www.stoempersklub.com )

JE ZIET ONS OOK OVERAL !!!

Conclusie van de Kempenstoemper: is het weer eens te nat in het bos en heb je een GPS, ga eens geocachen dan maak je ongemerkt toch je kilometertjes.

Terug/Back