Introductie Geocaching (2)

Na een aantal geocaches te hebben gevonden en gelogged, blijken er ook travel bugs (TB) in geocaches te kunnen zitten. Dit zijn geregistreerde items (er zit een metalen "tag"aan met een nummer) met een bepaald doel, bijvoorbeeld naar America reizen. Als je er een aantreft kan je het meenemen en meehelpen met het volbrengen van de opdracht. Dat deze travelbugs als een soort jachttroffee worden gezien, mag wel blijken dat ze nooit lang (soms nog geen uur) in geocaches zitten !!

De Kempenstoemper staat nu op twee travelbugs en gaat met TB Bob de Bouwer naar de aanleg van de Betuwe lijn kijken a.s. zondag. De andere travelbug (Muhh, Duitse TB) was op 1e Paasdag achtergelaten in de Koninginnedagcache bij Deventer. Heeft er maar heel kort ingegelegen.

Wat verder heel aardig is dat je via je eigen cachepagina op www.geocaching.nl kan opgegeven welke geocaches en travelbugs je wilt volgen. Je krijgt dan een mail wanneer de opgegeven geocache is bezocht. Leuk als je iets aardigs hebt achtergelaten en je ziet dat iemand er blij mee is. Geocachers geven meestal aan of en wat ze ruilen.

Een ander fenomeen zijn de multicaches. Dit zijn geocaches waarbij op het aangegeven coordinaat een aanwijzing kan worden gevonden voor het coordinaat van de geocache of een plek met een volgende aanwijzing. Toterfout is zo'n multicache vlakbij Veldhoven, na twee jaartallen te hebben gevonden kon middels een rekensom het coordinaat van de geocache worden uitgerekend. Het spreekt voor zich dat deze multicaches wat meer tijd kosten. Daar staat tegenover dat de uitdaging ook groter is.

De Kempenstoemper blijft vooralsnog een tijdje geocachen: JE ZIET ONS OOK OVERAL !!!

Terug/Back