De 10 Tips van Jan mulder, mecanicien van Leerfashion ladies

1) Binnenbanden niet plakken maar weggooien !! In afdalingen waar de velg heet wordt door remmen kan de plakker loslaten waardoor je zomaar lek rijdt met 80km/h. Niet aan te bevelen.
2) Ketting ontvetten met cyclon-reiniger en smeren met WD40. Is nog goedkoop spul dat WD40 vergeleken met teflon-spray. WD4) plakt niet na drogen, wel heel weinig gebruiken.
3) Maak na elke rit je fiets schoon, let vooral op de banden. Controleer de banden op steentjes en glas. Dit gaat makkelijk en snel met een oude schaar. Plat over het loopvlak halen en je blijft achter evt steentjes en glas haken.
4) Controleer van Mavic-wielen na elke rit of er speling op zit. Mavic staat hierom bekend. Waar hebben we dat meer gehoord ??
5) Vervang regelmatig de kabels (Jan vervangt ze twee keer per jaar).
6) Ga je koersen, vijl de nokjes onderaan de voorvork eraf, zodat je snel banden kunt wisselen. Indien je dit niet doet, moet je de snelspanner telkens 2-3 slagen losdraaien: tijdverlies.
7) Om schade aan de velg te voorkomen bij langdurig remmen in slecht weer (waar hebben we dat meer gehoord?), kan je het beste de schuine metalen delen onderaan de remblokhouder eraf vijlen tot ze gelijk liggen met de houder. De schuine inloop is bedoeld om het wiel te geleiden bij het inzetten maar wie heeft daar nu last mee ??
8) Koop LAKE schoenen, zijn perfect volgens Jan.
9) Pomp je banden op tot 9 bar. de leerfashion Ladies rijden ook met 9 bar rond en met 42km/h gemiddeld.
10) Koop Ritchey Slicks, een superband.

Bekijk hier de foto's.

Terug/Back