Lekke banden op de Tacx (2); de gouden tip(s)?


In het laatste bericht mbt lekke banden op de Tacx hield ik me aangebevolen voor een gouden tip. Ondertussen heb ik als goed onderzoeker ook niet stilgezeten. Het eerste wat ik gedaan heb is een experiment:

1) de montage van een latex binnenband ipv een butyl exemplaar. Uit rolweerstand metingen van banden blijken banden met een latex binnenband minder rolweerstand te hebben dan met butyl. Misschien rollen ze soepeler dus. Ze zijn iig meer zuiver elastisch van gedrag dan butyl: ze nemen minder energie op tijdens het vervormen en worden dus ook minder warm. Was heel benieuwd de afgelopen maand en voorwaar geen lekke band !! Latex lijkt een verbetering

2) soms heb je van die momenten en dit was er weer een... Ik heb de continental band gereinigd met iso-propanol (ben ten slotte chemicus). De grijze coating van metaal (van de aandrukrol !) die was ontstaan vloog eraf. En wat blijkt de schroef die de spanning op de aandrukrol bepaalt kon zo een paar slagen losser (cw)!! En zonder dat er slip optreedt. De metallische coating heeft blijkbaar weinig friktie met de rol, waardoor (onbewust) de aandrukspanning steeds hoger is gedraaid om geen slip te hebben. Nu de spanning veel lager is rij ik ook ineens mijn PR's uit de boeken. Er ging blijkbaar veel energie verloren in vervorming van de band die niet als arbeid werd gerekend door de Tacx maar wel waarschijnlijk zorgde voor lekke banden.

Hier een plaatje van mjn laatste PR; de laatste 7 km van Chalet Reynard naar de top van de Ventoux. Dit stuk Real Life video is ook bekend van een stoempersklubaktiviteit, klik hier voor dat verslag (nu ook met Youtube filmpie)

Real Life video's en virtuele rondjes rijden voelt ook weer veel natuurlijker aan: een verhoging of verlaging van de helling is direkt merkbaar, ook bij kleine veranderingen. Voor de twee veranderingen maakte 1-2-3% nauwelijks uit qua gevoel, nu wel (weer)....

Door de Kempenstoemper, Eindhoven novmeber 2008