Mylaps door de steekpenningmeester

mylaps Xperience

Sinds een aantal jaren schaatsen de flyingstoemper en de steekpenningmeester op de kunstijsbanen met een transponder van Mylaps (mylaps.com). Hiermee worden de rondetijden vastgelegd. Op de site van mylaps.nl staat dat er in Zuid Limburg op een aantal klimmetjes ook meetlussen zijn gelegd. De transponder van mylaps (de oranje) zou hier ook mee moeten communiceren. De steekpenningmeester had tijdens zijn spaarzame fietsbezoekjes aan het Limburgse wel de lussen in de weg gezien, maar kon zijn tijden niet terug vinden. Toch maar een keer met mylaps.nl in Haarlem gebeld. Hier werd aangegeven dat mylaps gebruik maakt van drie netwerk omgevingen (op termijn wordt dat er één). Om de tijden te kunnen vinden moest eerst op de omgeving timepoint een account worden aangemaakt. Zoals dat vaker gaat werkte dat niet. Bij navraag bij de timepointspecialist van mylaps kwam naar voren dat dat klopte: de tijden zijn alleen benaderbaar via de amstel.nl site. Hiervoor moest eerst hier een account worden aangemaakt. Na het aanmaken van dit account volgde er een mail dat de transponder eerst moest worden geregistreerd (account koppelen aan het transpondernummer) in het Amstel Xperience Centre in Valkenburg. Dat was overigens in 30 sec. gereed.

Om te checken of het werkte moest de Cauberg worden beklommen: bovenaan staat een bord als daar je naam met tijd verschijnt doet ie het. En hij deed het! Leuk om bovenaan de klim je naam met je tijd te zien. Als leuke bijkomstigheid is er ook op je pc nog een filmpje van de laatste meters van je klim te zien. Dit filmpje is van het laatste, niet meer steile, deel dus niet zo bijzonder. Hier is de link naar de webite.

Hierbij vast de (eerste) tijden van de steekpenningmeester:
Cauberg: 2:32
Bemelerberg: 1:55
Loorberg: 4:06
Camerig: 68:32
(waarschijnlijk bovenaan niet goed over de streep gereden (en ruim een uur later op de weg terug van Amstel gold lus 3 wel)

Om andere transponder bezitters te helpen:
Acties: 1. Maak een account aan op de amstel site: 2. Registreer je transponder bij het Amstel Xperiencce Centre in Valkenburg, aan de Plenkertstraat 50 Klaar!