Geocaching in the Dark

Avondgeocachetocht op 20 december 2004 door Stoemper Oscar en de Kempenstoemper

De autothermometer gaf -4C aan op weg vanuit de Kempen naar Tiel. Het beloofde dus een fris trainingsritje door de Betuwe te worden voor de Stoempers. Als verzetje en om ook een doel te hebben was er van te voren gekeken op www.geocaching.nl of er een paar geocahes konden worden meegenomen. Een geocachingteam genaamd Mathlener had de moeite genomen 3 microcaches rond Tiel te plaatsen en team Blokr had er eentje geplaatst bij Wadenoyen.

Door de heldere nacht (met lage relatieve vochtigheid ?) was de ontvangst prima en stonden de Stoempers al snel boven op dijk bij Passewaay voor de eerste van 4 geocaches. Aldaar moest de microcache uit de kleilaag worden gebikt en ondanks een snelle log te hebben geschreven waren de handen al verkleumd. Zo koud was het bovenop de dijk !!! De tweede bij Tiel was nog gemakkelijker dan de eerste te vinden en vanaf daar ging het over de dijk door de snijdende wind naar Wadenoijen waar cache nr 3 van de avond bij de prachtige molen werd gevonden. Ook in het donker een mooi plekje...

Intussen was er al een 15 km gestoempt en werden de voetjes ook al wat fris, het kwik bleef immers nog steeds dalen. De prachtige StoempersKlub GrootBetuwe-winterjacks zorgden ervoor dat de bovenlichamen wel op temperatuur bleven. Vervolgens werd er via een ommetje door Geldermalsen en Buren (leuk plaatsje !!) naar de vierde en laatste cache van de avond getrapt. Bij alweer een mooie molen werd bij -7C voor de laatste keer het logboekje ingevuld en werd er gekoerst naar de warme kachel. In totaal bijna 40km gereden op de dikke banden (Schwalbe Super Moto) met als resultaat: 100% gecached en steenkoude voeten !!! Beoordeling van de route: moeilijk in het donker maar voor een trainingsrit acceptabel. Voor collega-geocachers is de route ook in mps-formaat te krijgen.

Terug/Back