Stoempen of kraken (het vervolg) ??

Was vanavond bij Monique met het wrak van de weg. Als ik nu ging staan op de pedalen begon het ergens te tikken. 1 voordeel ze horenje aankomen. Eerst was er alleen een licht gekraak, met als hoofdverdachte de zadelpen.

Ik was er om 19:00 en ging om bijna 20:00 weer weg, en Gerard heeft de Santos zo ongeveer 2 keer uitelkaar en weer inelkaar geschroefd. Het tikken bleef echter. Wat is er allemaal gecheckt: het a-head balhoofdset. Eerst de onderste lager van het geintegreerde balhoofd uit het frame gehaald, gereinigd, weer ingevet en teruggezet. Geen effect. Bibonnokken gechecked op loszitten. Niets.

Rond-vork uitelkaar gehaald en in de bankschroef belast. Kroon losgehaald en ingevet, reboundknop gechecked. Nada. Zadelpen eruit en duwen en trekken. Noppes. Gerard naar buiten en op de fiets, surplacen en beetje springen, het blijft tikken. O ja, tijdens de hele sleutelsessie wat teflonspray in de spleet tussen de gusset en de onderbuis gespoten met als redenering dat er wat corrosie in die spleet zit en door het bewegen van buis en gusset tot tikken kan leiden. Op dat moment geen effect.

Afgesproken dat ik mijn andere vork zou monteren en zou checken of het tikken er nog was. Zo niet, dan na de Vulkan-bike de Rond-vork opsturen ter revisering anders verder zoeken in de balhoofdlagers (heb er nog twee in de schuur liggen).

Toen ik naar huis fietste had ik de indruk dat het tikken minder vaak en minder hard werd. Hoe kan dat nou ?? Zou het de corrosie in de spleet tussen onderbuis en gusset zijn ? Thuis fiets op de kop en nogmaals teflonspray en in laten trekken. Tijdje daarna buiten proberen en geen getik meer. Sterk verhaal wah ??

Terug/Back