Winterverslagen

Hier de verslagen van de door ons gereden toertochten, inclusief beoordeling!
Klik op de fotocamera bij het verslag voor de foto's van de spy-cam.
Klik op het kompas bij het verslag voor de routekaart.
Datum Tocht Beoordeling
Zondag 7 maart 2004 8 van Oost-Brabant (door: Stoemper Wessel) 8.5
Zaterdag 21 februari 2004 Swolse Bostocht (door: de Steekpenningmeester) 7.5
Zaterdag 14 februari 2004 Toertocht Hoenderloo (door: Stoemper Marcel) 7.5
Zaterdag 8 februari 2004 Toertocht Nunspeet (door: De Kennemer Stoemper) 7.5
Zondag 25 januari 2004 Toertocht Middelbeers (door: De Kempenstoemper) 7.0
Zondag 18 januari 2004 Vrije tocht Heerde (door: Stoemper Oscar) -
Zaterdag 3 januari 2004 Nieuwjaarstocht Heerde (door: Stoemper Oscar) 7.5
Woensdag 31 december 2003 Oliebollentocht Hattemerbroek (door: Stoemper Oscar) 6.5
Vrijdag 26 december 2003 Kerstveldtoertocht Valkenswaard (door: De Kempenstoemper) 7.75
Zaterdag 21 december 2003 Veldtoertocht Hattem (door: Stoemper Oscar) 7.0
Zondag 26 oktober 2003 Veldtoertocht Wilhelmina (door: De Kempenstoemper) 6.5
Zondag 19 oktober 2003 Nuenen (door: De Kempenstoemper) 7.5
Toertochten Winter 2003/2004

Wat we in de zomer van 2003 hebben gedaan kun je hier lezen.
ATB verslagen van 2002/2003 vind je hier.

2003/2004

8 van Oost-Brabnt zondag 7 maart

Zondag 7 maart stond er voor de Stoempers weer een ATB tocht op het programma en wel de 60 c.q. 100 km van Mill. Bij deze tocht gingen de Stoempers Marcel, Oscar, Peter, Foppe en Wessel van start. Marcel en Wessel zouden de 60km gaan doen, de rest de 100 km. Gelukkig was het weer goed en het had de afgelopen dagen eigenlijk niet geregend, zodat het parcours niet zo modderig zou zijn. De mannen gingen allen voorspoedig van start.

Stoemper Marcel deed het in het begin wat kalmer aan in verband met blessureleed. Het parcourrs voerde ons door het mooie Brabantse agrarische- en boslandschap, erg afwisselend dus. Wat mij opviel was dat het parcours uit vrij veel technische stukken bestond, waarbij uiterste concentratie en stuurmanskunst vereist was, iets wat de Stoempers natuurlijk niet vreemd is. We bleven gelukkig allen op de been, hetgeen niet iedereen kon zeggen. De bruggetjes met name waren tamelijk glad en het wilde dan ook wel eens gebeuren dat er een coureur te hard overheen wilde en daarbij in de plomp belandde. Lekker fris bij een paar graden boven het vriespunt.

Onze Kempenstoemper Peter was als vanouds weer op zijn best, behoedzaam het " grote mes " ronddraaiend. De rest volgend op eerbiedwaardige afstand. Klein minpuntje van deze, overigens verder perfect georganiseerde, tocht was de ietwat ver in het parcours liggende rustplaats op ca 37 km. Had net een km of 10 eerder moeten zijn. De vele thee en koeken maakte toch wel weer veel goed.

Hierna kwam voor Marcel en Wessel de laatste 23 km, die door beide mannen gebroederlijk zoals Stoempers betaamt, werd afgelegd. En daar kwam opeens een blonde dame met paardestaart voorbijgeraast die ook in een later stadium onze 100 km Stoempers nog zou overvleugelen. Marcel en Wessel wilden de achtervolging in gaan zetten echter bedachten zich op het laatste ogenblik. Waarom zo haastig doen ! Geniet van de omgeving ! Nader onderzoek van onze Kempernstoemper wees uit dat deze dame de hele dag zo'n beetje niets anders deed dan fietsen. Geen schande dus.20

Moe maar voldaan bereikten de Stoempers Marcel en Wessel na 3,5 uur fietsen ( incl. rust ) de finish van deze prachtige ATB tocht die ik toch zeker wel de waardering 8,5 zou willen geven.

Swolse bostocht Wapenveld zaterdag 21 februari

Wegens skivakantie van de Kempenstoemper en een geheime training van stoemper Marcel (de overige stoempers hadden een rustdag), zouden de webmaster en de steekpenningmeester om kwart voor tien aan het vertrek staan. Echter nadat de webmaster zich door ziekte van zijn vrouw (hij moest sinasappels pellen) had afgemeld, spoedde ik mij alleen per fiets naar het vertrek. Na inschrijven voor de 50 km kon er stipt half tien worden gestart. Door de warming up (Heerde-Wapenveld) kon ik gelijk vol aan de bak.

Door de vorst van de nacht en ook de ochtend, was het parkoers hard bevroren. Omdat ik de sliks had gemonteerd liep het goed, behoudens de veelvuldig voorkomende �spurrillen�. Maar met een hoop kunst en vliegwerk waren deze fietsend te overwinnen.

Na een hoop klimmen en dalen, voornamelijk door het bos, doemde na 20 km ineens de eerste verzorgingspost op, met koud en warm drinken en koek. Na de eerste post werd het rustig op het parkoers zodat ik zelf mijn weg moest vinden (via de bekende rood-witte lintjes).

Bij de tweede verzorgingspost (na 31 km) bleek dat er toch nog meer mensen de omgang reden. Vijf kilometer verder sloeg het noodlot toe: een spookrijder, net in een snelle bocht. Gevolg uitwijken en onderuit. Maar wel mooi een winkelhaak in mijn mooie stoempers broek!!! Zonde!!

PS de spookrijder was een legale toerist. Na te zijn opgestaan kwam de tred weer snel terug (gelukkig geen lichamelijk letsel). En rond half twaalf kon ik aanschuiven voor een kom erwtensoep.

Scores:
Aantrekkelijkheid parkoers: 7,5
Organisatie: 1 bonuspunt (alle overgangen waren goed bemand, twee verzorgingsposten en het was mooi weer)
Voor vrijhouden parkoers (spookrijders) 1 punt aftrek
Totaal score: 7,5

Valentijnstocht Hoenderloo zaterdag 14 februari

Zaterdag 14 februari waren er maar liefst twee stoempers op komen dagen in Hoenderloo: Oscar en Marcel. Waar blijft de inzet uit Deventer e.o.? Bij gebrek aan andere tochten in de omgeving vreesden we al dat het druk zou zijn, en dat was het ook. Mede door het goede weer overigens. Niet al te vroeg gestart om de snelle manne te mijden. Na de eerste kilometers bleek ook het parcours in goede staat. Nogwel geen asfalt, maar toch goed berijdbaar, na de moddertocht van vorige week in Nunspeed (zie verslag).

Oscar is duidelijk de winter wat beter doorgekomen dan Marcel die net zijn tweede ritje na 6 weken Chili rijdt. Al na enkele kilometers is er al een gat geslagen en wordt niet meer gedicht. Bij de pauzestop die exact na 28,6 kilometer plaatsvindt is het verschil al opgelopen tot een kwartier! Maar ja, de kans op te vroeg pieken in het nog prille seizoen is natuurlijk ook aanwezig...

Het parcours is afwisselend: technische stukken (veel draaien en keren) en langere rechte stukken. Af en toe een pittig klimmetje en idem afdaling die soms met los zand eindigt. Door het natte weer van de afgelopen periode zijn ook die zand-valkuilen redelijk te bedwingen. Complimenten voor de organisatie, want de route is errug goed gepijld. Vlak voor en vlak na de stop werden we verrast door een leuk trimparcours in de vorm van een tiental boomstronken over het pad. Nou heb je wel vaker van die bomen in zo'n bos, maar ik blijf toch liever fietsen....

Na de pauze kun je na enkele kilometers kiezen voor 25 of 45 km, net als ergens in het begin. Zo is het mogelijk om ook 35 km. te rijden. theoretisch dan, want mijn teller staat aan het eind op 42, waar het er 35 zouden moeten zijn. Maar ja, op dit relatief snelle parcours zijn een paar km's extra niet zo'n probleem. Oscar doet wel de volle ronde, in voorbereiding op de 100 van Mill en komt slechts een tiental minuten later dan Marcel over de meet.

De punten:
parcours: 7,0 (voor de mannen in vorm zaten er misschien wat veel rechte stukken bij; ik vond het wel prettig);
organisatie: 1 (goede verzorgingspost, met zelfs cake! gekker moet het niet worden...)
trimparcours: 0,5 aftrek. volgende keer een motorzaag meenemen...
totaal generaal: 7,5

Glibberen en bibberen in Nunspeet

Afgelopen zaterdag (07-02-04) stonden we met maar liefs 4 stoempers aan de start van de De Schwalbe veldtoertocht in Nunspeet. Oscar had als een ware chef de Mission de regie in handen, maar niet het weer. Na eerst nog even via de link op de Stoempers-site de weerradar te hebben geraadpleegd (die wolken trekken wel snel weg) reden we richting Nunspeet. Wanneer Foppe en Oscar om 9.00 uur zouden vertrekken voor de 60km en Marcel en Rene om 9.45 uur voor de 45km, zouden we tegelijk finishen en gezamenlijk een kop koffie kunnen gaan drinken, aldus Oscar. Zo gezegd zo gedaan !!

Vol goede moed togen Marcel en Rene richting de start. Marcel had de Chili nog in de benen van zijn 6 weekse vakantie in zuid America en Rene had z.n fiets eindelijk weer opgelapt na zijn valpartij in Heerde begin dit jaar.

Het was nog droog toen we de kantine binnen liepen. Maar na enkele km begon het al te spetteren en het heeft niet meer gestopt. Bakken met water kwamen er uit de lucht wat veel blubber en plassen tot gevolg had. De route voerde langs smalle single tracks en heuveltjes met venijnige klimmetjes en scherpe afdalingen. Op de heide met straffe wind van voren wat het geen feest. Na ongeveer 5 km en bij 12 km ging Rene op z.n plaat doordat zijn achterband weg telkens slipte. Zou het door de fast fredjes komen ??? Iets wat weinig profiel met al die modder!

Toch maar verder en gestaag kwam het eerste voedingspunt in zicht. Daar kwamen we heel toevallig Oscar en Foppe tegen, en konden dus concluderen dat de theorie van Oscar vandaag niet helemaal klopte. Snel sprongen we weer op de MTB om niet te veel af te koelen. Door alle regen en blub, hadden Marcel en Rene al besloten om het tweede deel voort te zetten volgens de route van 30 km. We werden steeds weer verrast door het afwisselende parcours. De laatste 8 km, een single track over de kam van zandduinen met veel up en downs was een aardige uitdaging om de fietsen. Helaas had Marcel tweemaal een chain-suck en kwam niet zo lekker vooruit.

Bij de finish konden we redelijk snel onze fietsen afspuiten en vervolgens omkleden. In de kantine met een bakje koffie wachten op Oscar en Foppe, want die zouden theoretisch elke moment binnen moeten komen. Na zo'n 3 kwartier toch maar even bellen, en wat denk je.. Oscar rijdt al met zijn bolide bij Amersfoort, want na de man met de hamer, 10 minuten bibberen in het bos, een hongerklop, een kwartier doorbijten tot bij de auto en vervolgens een kwartier opwarmen in de auto, wilde hij nog maar een ding........ Lekker opwarmen in een lekker badje thuis. Foppe bleek dit idee ook opgevat te hebben en hebben we dus ook niet meer gesproken. Wij hebben nog een tweede bakje koffie genomen en nog even wat na gepraat om daarna richting huis te gaan. En wat denk je, het zonnetje komt te voorschijn!

Het eindresultaat:

 • 8 paar versleten remblokjes
 • Veel zand in de bilspleet
 • Een verkleumde Oscar
 • Een drijfnatte organisatie
 • Een kantine met modder
 • Een stukkende versnelling van Marcel
 • Een verhaal om over na te praten

  Onze complimenten voor de organisatie !! Je moet er wat voor over hebben om een paar uur in de regen te gaan staan voor zo'n stel onnozele fietsers. De parkeervoorzieningen, de oversteekplaatsen, de voedingsplaatsen, enz. waren prima geregeld. P.S. de route markering was op enkele plaatsen niet helemaal duidelijk.

  Eindbeoordeling : als het mooi weer was geweest een 8, maar door de kou/regen wordt het een 7,5

  Verslag Toertocht Middelbeers zondag 25 januari 2004

  Al voor 9-en was het een flinke drukte bij sportcomplex de Klep in Middelbeers. De weersvoorspellingen waren ook erg goed geweest en het was in de voorafgaande week een beetje droog gebleven. Parkeren was geen probleem, de organisatie had een heel weiland ter beschikking gesteld. Snel ingeschreven en de GPS opgestart en vertrokken. Ik had verwacht meer ingehaald te worden vanwege de ongewoon vroege start van mij maar dat viel mee: maar twee cyclocrossers. Zelf tussen de 50 en 100 bikers ingehaald, ondanks diverse kleine opstoppinkjes gemiddeld zo'n 23 per uur gereden.

  De tocht ging gedeeltelijk over een vaste route (Oirschot ?) en door het bos bij de Vessemse vennen. De ondergrond was goed te berijden, hier en daar "zuigzand" en enkele slechtere stukken. Bij de oversteekplaatsen was er assistentie van de organisatie die het verkeer op de weg tegenhielden wanneer er bikers aankwamen, prima. En op het eind, 500 meter voor de terugkomst bij het sportcomplex, een post met gratis sportdrank. Nog niet eerder meegemaakt. Veel bikers hebben deze waarschijnlijk gemist omdat je net tevoren al door Middelbeers kwam, en deze post zat in het laatste lusje.

  De standaard rustpost was pas na 32 km, wat overigens duidelijk door de organisatie was aangegeven. Er was snert, thee en koek en ik meen ook fris te hebben gezien. De route was uitstekend uitgepijld, met voor en na een koerswijziging pijlen. Gelukkig had de organisatie enkele leuke, wat technischere single tracks in het parcours opgenomen anders was het een wat saaie route geweest.

  Totale beoordeling: parcours 6.5 extra 0.5 voor oversteekbrigades en de extra sportdrank. Ook is wederom routekaartje beschikbaar. Voor de GPS fanaten kun je ook de gegevens van de rit downloaden.

  Verslag Vrije tocht Heerde zondag 18 januari 2004

  Op deze zondag hadden we na een regenachtige week besloten om bij Stoemper Foppe de vaste MTB route van Heerde te gaan fietsen. Aangezien we de laatste tijd veel in de regio al hadden gebiked had Peter de GPS routes daarvan meegenomen. Resultaat: een leuke afwisselende 45km met niet al te veel gemodder.

  De gereden route kun jehier bekijken. Wil je het nafietsen dan kun je de gegevens van de rit downloaden.

  Verslag Nieuwjaarstocht Heerde zaterdag 3 januari 2004

  Op zaterdag 3 januari is het zaak om het teveel aan oliebollen er weer af te rijden. Rond de klok van elf staan drie stoempers aan de start in Heerde. Na een snelle inschrijving gaan we dan ook snel op pad, het is fris (maar niet koud). Het bos ligt er weer prachtig bij, van de sneeuw die de laatste dagen is gevallen in Nederland is in Heerde niet veel te vinden. De paden zijn zeer goed te bereiden (stijf bevroren).

  Na een kleine 22 kilometer wordt de eerste verzorgingspost bereikt. Hier wordt genoten van een lekkere boullion en een krentenbroodje. Na de verzorging stappen we weer op het aluminium ros en crossen verder. Sommige stoempers willen graag van de omgeving genieten en schakelen een tandje terug. De route is eigenlijk gelijk aan die van oudjaarsdag, maar dan andersom. Veel verrassingen komen we dan ook niet tegen en op 38 kilometer bereikt de eerste stoemper de tweede verzorgingspost.

  Na een korte pauze wordt gezamenlijk de tocht vervolgd en rijden we lekker uit richting Heerde. Er is nog een kleine schermutseling waarbij we nog even van de fiets af moeten, maar veel komen we in de laatste kilometers niet tegen.

  De beoordeling: parcours 7.0 punten plus 0.5 punten voor de verzorging
  Totaal: 7.5 punten

  Verslag Oliebollentocht Hattemerbroek 31 december 2003

  Op oudjaarsdag is de oliebollentocht in Hattemerbroek weer verreden. Om 10:30 stonden de Kempenstoemper en Stoemper Oscar te wachten op de thuisrijder: Stoemper Foppe. Toen deze 20 minuten later aankwam bleek deze net een lekke band te hebben gekregen... Na nog wat extra lucht in de banden wordt rap vertrokken, het lijkt erop dat het nl. erg druk is (parkeren was een echt probleem).

  Na ettelijke kilometers door de leuke slingerpaadjes door bossen worden de eerste medefietsers gepasseerd. Het parcours ligt er mooi bij, waardoor een redelijke snelheid kan worden aangehouden. Na veel omzwervingen doemt na ruim 30 km de eerste verzorging op. Dit had best wat eerder gemogen (puntje aftrek). Hier was echter niet veel volk, wij vragen ons af waar alle deelnemers waren gebleven. Volgens de organisatie zijn het er ruim 1500!

  Na een oliebol en bakkie snert weer verder gespeerd. Nog een kleine valpartij op een klein steil klimmetje (zaterdag vanuit Heerde gaat die andersom) en na 45 km weer terug bij de voetbalkantine, alwaar het druk was.

  Beoordeling: parcours: 7.5. Verder 1 punt aftrek voor afwezigheid oversteekhulp bij late starters en een late verzorgingspost.
  Totaal 6.5

  Een uitputtende fotorapportage kun je hier bekijken. Tevens is een routekaartje beschikbaar. Voor de GPS fanaten kun je ook de gegevens van de rit downloaden.

  Verslag Kerstveldtoertocht Valkenswaard 26 december 2003

  Dit jaar had de Kempenstoemper op tweede kerstdag geen verplichtingen (aangegaan?) zodat er weer een tocht gereden kon worden. Op de kalender een tocht in Valkenswaard, start zaal Lavrijssen. Toch nog behoorlijke drukte bij de start, veel mensen die de overdosis voedsel van eerste Kerstdag weer wegfietsen ? Ook hier een bewaakte fietsenstalling !! uiteraard voor de 40 km gekozen, en gelijk er flink tegenaan want ik was intussen al lekker warm gefietst vanaf Eindhoven. De tocht voerde door de Malpie, een mooi natuurgebied ten zuiden van Valkenswaard. Bospaden, single tracks en heidevelden wisselden elkaar af. Hier en daar een verbindingsstuk met name zo rond Borkel en Schaft, het zuidelijkste puntje van de tocht alwaar ook de pauze was na 20km. En zowaar een keer tomatensoep met ballen !! ipv de gebruikelijke snert. De snert laat ik meestal staan, maar de tomatensoep ging er wel in. Had intussen al wat "lamme poten", toch te snel begonnen? Na de pauze ging het, via wat schermutselingen hier en daar, weer noordwaarts in een rap tempo want de wind stond nu vanachter. Leuk bruggetje overigens vlak voor je bij de NCB in Valkenswaard uitkwam. Ook bij terugkomst, kon je fiets weer bewaakt wegzetten om bijv. even bij te komen, of gezellig na te kletsen.

  De beoordeling: route 7.5 Organisatie had zijn best gedaan om een redelijk fun-nivo te halen: je werd over elke zandbult heen gestuurd. Bovendien was de route goed begaanbaar, eigenlijk geen echt slechte stukken. Wel veel wandelaars (Natuurmonumenten-tocht oid) gelukkig wederzijds begrip voor recreeren in natuur. Route was goed uitgepijld, dat ik 2 keer verkeerd reed lag volledig aan mezelf. Uiteraard bij gevaarlijke oversteekplaatsen de verkeersbrigadiers met de eierstokjes. Al met al toch een kwart puntje extra o.a. voor de tomatensoep

  Eindbeoordeling: 7.75 punten (deze tocht vond ik gevoelsmatig leuker dan Nuenen-rond) Verslag van toertocht Hattem 21 december 2003 door Stoemper Oscar

  Voor de route kijk je hier.

  Verslag van toertocht Hattem 21 december 2003 door Stoemper Oscar

  Op de korste dag van het jaar stond een veldtocht in Hattem op het programma. Ondanks het voorspelde bar slechte weer stonden Stoempers Oscar en Foppe aan de start. Omstreeks half tien werd het startsein gegeven en reden we het nog donkere bos in. Door het donkere weer wordt af en toe wel eens een wortel over het hoofd gezien, wat tot gevolg heeft dat er weer een leuke slippartij ontstaat. De route kronkeld door de bossen en is zeer afwisselend. Na exact! 25 km staat de eerste rustpost klaar. Hier is een wat vage boullion te krijgen met een krentenbol.

  Na een korte break vervolgen we de weg. Helaas is de route nu ineens een stuk minder leuk geworden. Het zijn nu voornamelijk lange wegen en zandpaden. Leuk voor de gemiddelde snelheid (de 45 km werden in 2 uur afgelegd), maar niet waar we voor komen.

  Om het leed enigszins te verzachten was nog wel de Leemkoele opgenomen. Een leuke afdaling van 30% met dito klimmetje daarna. Sommige onder ons begrijpen nog steeds niet dat je dan wel een passend verzet moet schakelen om niet stil te staan! De weergoden blijken ons goed gezind vandaag. De gehele tocht blijft het droog en is de temperatuur aangenaam fris.

  Beoordeling tocht:
  Parcours 6.5 (een half punt aftrek voor het saaie tweede deel). Pluspuntje is de tweede verzorgingspost met banaantje.
  Totaal: 7.0

  Verslag van Toertocht Eindhoven (TC Wilhelmina) 26 oktober 2003 door de Kempenstoemper

  Het eerste wat opviel bij sporthal de Genderbeemd was dat het niet druk was vergeleken met de toertocht van vorige week in Nuenen. Misschien kwam het door het verzetten van de klok maar meer waarschijnlijk door het evenement Scherpenheuvel-Hapert dat veel bikers trekt.

  Om 9:15 het aluminium ros beklommen en begonnen: eerst langs de Klotputten en de zandvanger van de Dommel, het enige modderige, glibberige stuk in de gehele route. De route vervolgde richting Waalre alwaar veel van de "vaste" route werd gevolgd, alleen dan in de omgekeerde richting. Is toch verrassend soms. De ondergrond rond Waalre/Valkenswaard is zanderig en was goed bereidbaar. Tijdens de tocht bleek dat het inderdaad niet druk was, maar enkele groepen voor de pauze ingehaald. De pauze was na een 25 km met thee en snert, geen koekje beetje jammer. Na de pauze wat minder aantrekkelijke stukken en na 40 km weer terug in Gestel.

  Beoordeling tocht:
  Parcours 6.5 geen extra punten. Gewoon een aardige tocht om eens lekker door te trappen.

  Verslag toertocht Nuenen 19 oktober door de Kempenstoemper

  Na een aantal weken verplicht rust (overbelaste knie en griep) heeft de Kempenstoemper zijn eerste toertocht dit jaar in Nuenen gereden. Van te voren had TC Nuenen veel publiciteit gekregen in de lokale krantjes wat te merken was: wat was het druk !! Zal ook wel aan het mooie najaarsweer hebben gelegen, mijn inschatting dik over de 1000 deelnemers. Veel gekker moet het niet worden overigens anders fiets je de hele tocht in de file.

  Na een tiental kilometers kon het Dak van Brabant optioneel bedwongen worden. Deze kunstmatige bult van ons eigen afval (60 meter boven NAP) is het leukste en aansprekendste van deze tocht. Dit jaar lag er een mooie beklimming voor ons bikers klaar: zigzaggend omhoog naar bijna 60 meter. Na deze klim lag er nog een toetje klaar aan de andere kant van de bult, niet zo hoog maar voldoende moeilijk voor diverse bikers om naast de fiets te gaan liggen. Altijd net voor je neus !!

  De rest van de route was degelijk, goed uitgepijld, veel vrijwilligers op gevaarlijke punten en na zo'n 25 km de rustpauze met ruim voldoende proviand. O.a gezien: thee, soep, koek, sinaasappelparten.

  De tocht ging deels over de nieuwe vaste ATB-routes rond Nuenen (2 x 15 km). Deze routes zijn uitgezet door TC Nuenen. Gelukkig hebben ze toestemming gekregen om het Dak van Brabant in de route te mogen opnemen. Kunnen we eindelijk in Brabant wat hoogtemeters trainen ! Dikke pluim voor TC Nuenen.

  Beoordeling van de tocht:
  Route 7 punten en een 0.5 punt erbij voor de rustpost .

  Voor het hoogteprofiel van deze route kijk je hier. Tevens is hier een hoogteprofiel te zien van de "rode route" plus als bonus een prachtige panorama foto van het "Dak van Brabant".