Toertocht verslagen

Hier de verslagen van de door ons gereden toertochten, inclusief beoordeling!
Klik op de fotocamera bij het verslag voor de foto's van de spy-cam.
Klik op het kompas bij het verslag voor de routekaart.
Datum Tocht Beoordeling
25-27 augustus 2006 Trainingsweekend Eifel (D) 9.5
27 mei 2006 Flechette 8.0
7 mei 2006 Rabo Dijkentocht Tiel 7.5
15 april 2006 Verslag 125km toertocht Twello door de Kempenstoemper 7.0
Seizoen 2006
Archief
 • Seizoen 2005
 • Winterseizoen 04/05
 • Zomerseizoen 2004
 • Winterseizoen 03/04
 • Zomerseizoen 2003
 • Winterseizoen 02/03
 • Persoonlijke tochten van de Kempenstoemper
 • 2006

  Trainingsweekend Eifel (D)

  Na de Daalgaardwijn ter keuring te hebben afgegeven bij het Nederlandse wijninstituut in Maastricht, werd de reis door Stoemper Marcel en de Kempenstoemper voortgezet naar Ulmen waar het twee-a-drie-jaarlijkse Stoempersklubweekend werd gehouden. Wie immer bei Frau Krista. Dit jaar hadden we de bovenverdieping tot onze beschikking. Na een voorspoedige reis die droog verliep tot 2 km (!) voor Ulmen, werd er eerst maar eens koffie met vlaai genuttigd. De opkomst was dit keer bijzonder hoog: de Kennemerstoemper met Alexandra, Stoemper Oscar, Wieke en Jelmer, de steekpenningmeester en Monique, stoemper Marcel en de Kempenstoemper. Na het afwachten van de bui boven Ulmen werd er omgekleed om een middagtochtje met 5 personen (inclusief Monique, ja ja, een vrouwelijke stoemper) te fietsen. Helaas bleef het niet bij die ene bui en werd er na 30 km en 500 hm in de remmen geknepen. Na de pastamaaltijd was het tijd om de door de steekpenningmeester meegebrachte passet (raar woord eigenlijk) voor de nieuwe kleding te passen. De maten en modellen zijn bij Hunter net iets anders dan bij Vermarc dus veel aan- en uittrekken van shirts broeken tot grote hilariteit van de dames. Na nog wat sponsorwijn van de Daalgaard te hebben geproefd werd het bedje opgezocht met de hoop op beter weer.

  Zaterdag 26 augustus
  Het is droog !!! Voor sommige mensen was de nacht een beetje onrustiger dan voor andere maar rond 8 (wat vroeg !) was iedereen aan het ontbijt. Na een zeer uitgebreid ontbijtbuffet werd om 9:30 de garage van Frau Christa opengetrokken en de blitse karretjes met veel nieuwe Eastonwielen op het erf gestald. Na een laatste inspektie van de bandenspanning werd het depart voor de grote/kleine Moezeltocht gegeven voor 6 Stoempers. Na een ritje over wat hobbeltjes werd er afgedaald naar de Moezel bij Brem, een mooie overzichtelijke afdaling met strak teerwerk waar de snelheden tot zo'n 70kmh opliepen. Hier vond een eerste splitsing van het peloton plaats: de steekpenningmeester en de Kempenstoemper fietsten via Sennheim naar Zell, de rest via de Links-Moezeliche-Radbahn. In Zell zou het rendez-vous met Wieke, Jelmer en Alexandra plaatsvinden en op een terrasje werd eerst maar eens Kaffee mit Kuchen naar binnen gewerkt door de Stoempers om vervolgens de lunch met een dunne pizza, erbstsuppe, omeletje of broodje kaas eraan vast te plakken. Met volle buiken vertrokken de Kennemerstoemper en Stoemper Oscar via Bullay naar Bad Bertrich om vanaf daar de laatste klim naar Wolverath te doen en rustig uit te peddelen naar Ulmen (totaal zo'n 90km). Stoemper Marcel en Monique stapten in bij de volgwagen en gingen op de makkelijk manier weer terug. De steekpenningmeester en de Kempenstoemper zochten het befaamde bosweggetje op naar Bad Bertrich om vanaf daar een lusje te rijden via Daun. Vlakbij Daun werd de Mosel-Maar-Radweg opgezocht en kon er een stukje met de handjes op het stuur langs de Maren worden gepeddeld. Via het laatste stuk van de Vulkanbike werd Daun binnengereden en na wat omzwervingen rond wegopbrekingen werd er de doorgaande weg naar Ulmen genomen. Bij aankomst 130km en 2000hm. Na opgefrist te zijn werd er in Cochem een leuk ogend restaurantje met lokale en Mexicaanse specialiteiten opgezocht (wie verzint die combinatie). Van de lokale gerechten vielen de Pfannkuchensuppe en Rieslingsuppe best in de smaak. De uitgezochte droge witte wijn was niet droog en had ook last van teveel appelzuur of zoiets, maar het ging allemaal op.

  Zondag 27 augustus
  Omdat we er toch zijn wilden de stoempers van de lange adem nog even een rondje Hohe Acht rijden. Het weer was dreigend maar de weg redelijk droog, dus om 8:45 weg richting de Nurnburgring. Na een 30-tal kilometers aan de klim begonnen naar een kleine 700 meter hoogte. De vorm van de Kempenstoemper was goed: op het buitenblad naar boven. De steekpenningmeester had ook veel hoogtemeters op de Ventoux gemaakt en kwam na 1:30 achterstand aan. Ondertussen was het weer gaan regenen en werd er nog een laatste blik op het circuit geworpen waarna via de kleine weggetjes met steile passages (tot 17%) na 60 km en bijna 1000hm de douche werd opgezocht. Ondertussen is door de andere stoempers het nieuwe shirtontwerp gerealiseerd zodat we hopelijk binnenkort ons in nieuwe kleding kunnen steken. Hou de website en de weg in de gaten want je ziet ons overal !!

  Uiteraard is er ook een GPS-track beschikbaar gesteld door de Kempenstoemper.

  Zaterdag 27 mei, Waals Pijltje (Flechette)

  Afgelopen week zomaar spontaan met Tonny B. (fietsmaat Marmotte 2005) afgesproken de Waalse pijl (Fleche de Wallone) te gaan rijden. Omdat de conditie nog niet optimaal is en de weergoden ook slecht gestemd waren, gekozen voor de Flechette: het ieniemini Waalse pijltje van 120 km met 2300 hoogtemeters. Voorwaar een redelijke beproeving. Na 1,5 uur rijden uit Eindhoven in Spa aangekomen alwaar de voiture eenvoudig dichtbij de start kon worden geparkeerd. Inderdaad, het was niet druk. Met mijn slaperige hoofd fietste ik dan ook de toegang naar het inschrijflokaaltje voorbij.... Na 5 euri's gedoneerd te hebben moest nog even gewacht worden tot 8 uur voordat de Flechette-rijders mochten vertrekken. Het weer was bewolkt, af toe een beetje miezerregen, en voor de namiddag was er meer regen voorspeld, beetje doorrijden dus.

  De eerste 5 cotes (cote de la Vequee, cote de Xhierfomont, L Ancienne Barriere, cote de Bergeval, cote de Mont-la-Soie) liepen mooi en gingen makkelijk, zou de real-life video van de Marmotte op de Tacx dan toch werken ? Na de controle een makkelijk stuk en nog twee soepel lopende cotes (cote de ligneuville en cote de beaumont) voordat er afgedaald werd naar Stavelot alwaar de plaatselijke omloop zou plaatsvinden over Le Stockeu, cote de Wanne en Le Thier de Coo. Op deze 3 cotes is het een soort steile wand rijden met percentages van 20 procent. Wel mooi het monument van Eddy Merckx boven op Le Stockeu, minder leuk het van asfalteiland naar asfalteiland manouvreren op Le Thier de Coo op een helling van 20 procent. Dat moeten ze toch nog eens leren in Wallonie, fatsoenlijk asfalteren.

  Op de op-een-na-laatste helling, La Haute Levee, door een meer dan stevige miezerbui nog even goed nat en koud geworden wat mede mogelijk de oorzaak was van het in rustig tempo oprijden van Le Rosier, de allerlaatste col van de Flechette. Terug bij het startpunt was de BBQ aan en een warme (!) pain saucisse smaakt dan goed.

  Beoordeling tocht: parcours 8 punten, 1 punt aftrek voor slechte asfaltering, verzorging + 0.5 punt en sociale inschrijfprijs van 5 euri voor een klassieker (neem daar een voorbeeld aan AGR en Limburgs Mooiste !) ook +0.5 punt.
  Totale beoordeling 8 punten

  Voor de liefhebbers is er een GPS-track beschikbaar.

  Zondag 7 mei, Rabo Dijkentocht Tiel

  Op zondag 7 mei was het weer eens een schitterende zonnig dag. Op de agenda stond deze dag de 40 km van Rabo Dijkentocht in Tiel. Deze tocht werd georganiseerd door de plaatselijke wielevereniging TC de Batauwers. Naast een 40km was het ook mogelijk om 80km of 120km af te leggen. Wij kiezen voor de 40km om ook eens de actractiviteit van de kortere afstanden te testen.

  Rond 9:30 was eenieder gearriveerd aan de Boezem bij Stoemper Oscar. Na een 1e bakje koffie werd er vertrokken richting start aan de Zuiderhaven. Na een snelle hematocriet check vertrokken Marcel, Ren� en Oscar richting Culemborg. Met een lekker windje in de rug en de Betuwe volop in de bloesems! werd na ong. 45 minuten deze pleisterplaats bereikt. Helaas was de controlepost daar nog niet bemensd en werd er genoten van een open-lucht-lunch. Na een volgende health-check ging de route verder over de rijndijk richting Wijk-bij-Duurstede.

  Het windje dat ons tot voor kort in de rug had geblazen, had zich nu tegen ons gekeerd. Stoempend over de dijk werd na ong 32km de sluizen van het Amsterdam-Rijnkanaal bereikt. Hierna boog de route weer af richting Tiel. Onderweg is er maar voor gekozen om via het kasteel Zoelen terug te rijden en daarna af te slaan naar de wijk Passewaay. Het saaie stuk over het Tielse industrie terrein hebben we maar figuurlijk links laten liggen.

  De punten: 7 punten voor de tocht plus een half punt extra voor het mooie weer en de bloesems.
  Totaal : 7,5 punt.

  Verslag 125km toertocht Twello 15 april 2006

  Op paaszaterdag vroeg opgestaan en met de auto vanuit een mistig Eindhoven naar het depart in Twello gereden. De voorspellingen waren goed: zonnig met een temperatuur van 15�C. De autothermometer gaf bij aankomst echter slechts 4 graden aan, dus de arm- en beenstukken maar uit de tas en aangetrokken want het leek ook niet snel op te gaan warmen.

  Bij het sportcomplex van V&K (varkens en koeien zeiden we vroegah) even moeten wachten op stoemper Foppe die op de fiets vanuit Heerde zou komen en dus al enigzins warm was gereden. Na de inschrijving van maar twee stoempers volgde het bekende gele-ETT-bordjes-volgen-spel. Eerst door de uiterwaarden en dan naar de Lange Juffer. Vervolgens via de toeristische route en de Emmapyramide richting Oosterbeek waar de eerste stempelpost was. Daar werd weer noordwaarts gereden richting Otterlo. Na dit gehucht volgde een geniepige stuk vals plat van vele kilometers.

  De pauze rond op precies 100km was dan ook welkom want het beste was er wel af. De laatste 25 km was uitbollen de veluwe af en tussen de weilanden door terug naar Twello. Het weiland waar geparkeerd mocht worden was niet echt veel voller geworden na ons vertrek en ook de dame bij het rustpunt had nog niet veel deelnemers geturfd. Onderweg hadden we ook 2 andere toertochtpijlen waargenomen zodat de tocht wel last zal hebben gehad van concurentie.

  Voor de liefhebbers is er een GPS-track en kaart+hoogteprofiel te downloaden.

  Ook heeft de Kempenstoemper de rijdende camera meegenomen. Je kunt een filmpje van 1.9 Mb downloaden met daarop de Stoempers in actie!

  Beoordelig tocht: route 7 punten, leuke tocht om het seizoen mee te starten/op te bouwen.